debilt.allesduurzaam.nl

Tips voor een milieuvriendelijke bbq

Barbecueën is gezellig, zomers en lekker. Maar waar je misschien niet aan denkt is dat het slecht voor het milieu is..Buitenkokers stoten veel CO2 uit, verbruiken een berg vlees en produceren zakken vol afval. Tips om de barbecue ook voor het milieu leuk te houden!

  • barbeque.jpgKies voor een vega- of biobarbecue: groenten laten zich prima roosteren, experimenteer met vegetarische gerechten en wat je aan vlees haalt: zorg dat het biologisch is! Biologische slagerij
  • Serveer daarnaast stokbrood, sausjes en lekkere fruit-, aardappel- of pastasalades. Zo reduceert de hoeveelheid vlees per persoon en ontzie je het milieu aanzienlijk. Groente en Fruit
  • Vis op de barbeque? Check de viswijzer en koop alleen vis die niet bedreigd wordt.
  • Gebruik geen wegwerpservies. Kun je er niet om heen: kijk dan eens naar een duurzaam merk; servies gemaakt van palmblad, suikerriet of biokarton.
  • Grillen in de openlucht levert altijd broeikasgassen op. Gebruik daarom een zo klein mogelijke barbecue en koop briketten van Ecobrasa. Kook eens op deze kooltjes die gemaakt zijn van kokosnootbasten. Die gloeien sneller dan houtskoolbriketten, worden warmer, gaan niet ten koste van bomen en produceren nauwelijks rook.
  • Gebruik het liefst bruine aanmaakblokjes om de barbecue aan te steken. Die zijn gemaakt van milieuvriendelijker materiaal: naaldhout en paraffine, of plantaardige oliën. Witte aanmaakblokjes zijn van petroleum.